Escoleta

L’Escola Infantil Municipal de la Font d'En Carròs, situada al C / Blasco Ibáñez 3 per a nens i nenes de 0 a 3 anys naix amb la idea d'oferir un servei de qualitat a les famílies i amb la tasca fonamental d'afavorir i aconseguir un òptim desenvolupament afectiu i ple tant de nenes com de nens. Aquest compromís complert, que amplia l'oferta de serveis públics del nostre municipi, permet que avancem en dues línies de treball que han estat fonamentals en la nostra política municipal: d'una banda es contínua amb la decidida aposta per l'educació de qualitat per a tothom com a recurs fonamental a l'hora de garantir la igualtat d'oportunitats, i per una altra, abundem en el camí de la coresponsabilitat social entre homes i dones a l'hora de la criança dels fills i filles permetent compatibilitzar de la millor manera la vida familiar i laboral.


Projecte Educatiu:


L’etapa 0 – 3 anys és un període de curt temps on es produeixen grans canvis evolutius. El nostre projecte educatiu vol respectar el propi ritme d’aprenentatge de cadascú fomentant un coneixement divers que proporcione un pensament obert i creatiu.

El nostre projecte es basa en una metodologia emprenedora e innovadora on oferim propostes educatives diferenciadores i per tant les activitats son de manipulació, experimentació, participació i motivadores per tal de despertar l’interès per aprendre. L’objectiu és desenvolupar habilitats i capacitats personals, que és el que anomenem COMPETÈNCIES.

En NINOS, des de la pràctica dels principis cooperatius, apostem per un model educatiu en què es dóna prioritat a l’emprenedoria. En el nostre model de treball per competències emprenedores fomentem entre el nostre alumnat la iniciativa, la creativitat, l’actitud positiva, la gestió de les emocions i el treball en equip, entre altres valors emprenedors. Oferim ferramentes per tindre major autonomia, capacitat de decisió i seguretat en el dia a dia, amb una actitud positiva, afectiva, resolutiva i participativa, posant en valor el millor de cada persona.

Les nostres cinc competències NINOS són:

Jugar amb la imaginació: Crear lliurement, fent ús de diversos materials, per afavorir la creativitat.Transformar l'espai a partir de l'experimentació i la manipulació mitjançant la música, la literatura i l'expressió corporal.

 

Viure amb un somriure: Fer les activitats de cada dia amb alegria avançant amb il·lusió. Trobar oportunitats als Nous reptes. Valorar la part positiva del treball dels altres. 


 

Pensar amb el cos: Fer-se preguntes i buscar la solució confiant en un/a mateix/a. Ser flexible davant les diferents alternatives, assumint els riscos de forma autònoma per descobrir les pròpies oportunitats.

 

Parlar amb les emocions: Fer créixer les paraules boniques expressant de manera apropiada els sentiments. Resoldre conflictes en diferents situacions de manera respectuosa, sense por.

 

 

Crèixer convivint: Participar i col·laborar en les experiències de l'escola descobrint-la i respectant-la. Entendre l'entorn com a part de l'escola convidant les famílies i amics a unir-se a nosaltres. Entendre que tots/es som especials i únics i gaudir de la diversitat.


La nostra proposta educativa es desenvolupa a través del que anomenem "Mons". Dins de cada "Món" es donen les condicions necessàries per al progressiu desenvolupament de les competències NINOS. Una ambientació motivadora i estimulant, espais càlids d'acollida, moments de sorpresa, espais de trobada que conviden als infants a explorar i manipular. Tot això amb una acurada selecció dels materials i del desenvolupament de les activitats.

Característiques de l'escola:
• És una Escola Autoritzada i Homologada per la Conselleria d'Educació. Complint així amb els requisits referits a les seves instal.lacions, equipament o personal
• El cost de l'escolarització està cobert parcialment per ajudes públiques i la resta directament per les famílies.
• Presenta unes instal·lacions innovadores, amb totes les necessitats que requereix aquest tipus d'edificacions, construïdes sota criteris pedagògics i evolutius que adeqüen els espais a cada edat. És una escola dissenyada per al desenvolupament integral de l'alumnat.
• Les instal·lacions es complementen amb un menjador, un pati de jocs i una sala d'usos múltiples.
Totes les aules confluïxen i estan vinculades a l'espai exterior de jocs. Entre totes les aules s'emplacen els lavabos per als servicis higiènics que són espais envidrats per a facilitar el control de l'alumnat.
• De l'atenció dels xiquets i les xiquetes s'encarrega un equip d'especialistes amb titulació.
• L'escola presenta unes instal·lacions educatives de més de 440m2 i més de 860m2 de pati de jocs, en un recinte de uns 1.300m2
L'escola disposa de 6 aules clarament diferenciades segons l'edat, amb capacitat per a 93 places. Complint la normativa de 8 places a l'aula de 0-2 anys, 13 places en la 1-2 anys, 15 places en 1-3 i 20 places a la de 2-3 anys
L'escola infantil presenta un estudiat projecte pedagògic propi, basat en l'adquisició de competències personals, desenvolupat per professionals amb més de 30 anys d'experiència.


Serveis que presta l'escola:

L'escolaritat de 9-12,00 i de 15 a 17 hores.

• Gabinet psicopedagògic propi.

• Atenció primerenca.

• Psicomotricitat.

• Tallers de música i idiomes.

• Tutories amb familiars responsables.

• Zona de Lactància.

• Durant els mesos de juny i setembre es manté el servei per les tardes, així com els dies d'obertura consensuats amb l'equip municipal de les festes de Nadal, Falles i Setmana Santa, sense cost addicional per a les famílies.

 

Serveis addicionals: (Supeditats a la demanda)

Menjador, de cuina d'elaboració pròpia i amb menus adaptats a intoleràncies, al·lèrgies i dietes.

Horari de conciliació familiar (que comprèn aproximadament des de les 7.00 fins a les 20.00 hores).

• Activitats complementàries (excursions).

• Vestuari Escolar.

• Material escolar i didàctic.

• Escola d'Idiomes de Florida Universitària per a alumnat de 3 a 6 anys (Idiomes anglès i alemany).

• Escoles de Nadal, Pasqua i Estiu.

 

Contacte:

• Blasco Ibáñez, 3
• Telèfon: 96 283 40 89
• Mail: infolafontdencarros@escolesinfantilsninos.com
• Web: wwww.escolesinfantilsninos.com
• Facebook: www.facebook.com/EscolesNinos