Biblioteca

AGÈNCIA DE LECTURA MUNICIPAL FRANCESC FERRER PASTOR

 

L’Agència de Lectura Francesc Ferrer Pastor és una entitat municipal que gestiona el servei gratuït de préstec i lectura de llibres.
Forma part de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana que integra les biblioteques municipals de la Comunitat Valenciana i les biblioteques públiques de la Generalitat Valenciana dins del mateix sistema de gestió bibliotecària.
A l’Agència de Lectura trobaràs una sala de lectura i consulta on pots estudiar amb total tranquil•litat o bé llegir un llibre sense cap molèstia. També podràs fer ús dels ordinadors a l’abast del públic.

 

 
Horari d'hivern (de setembre a juny)

Dilluns a dijous: de 16h a 21h

Divendres: de 16h a 20.30h

 

HORARIS ESPECIALS:

Vacances escolars de Nadal, vacances escolars de Pasqua, mes de juliol: de dilluns a divendres, de 9h a 14h (només matins)

Mes d’agost tancat.

Horari especial exàmens: (JUNY) de dilluns a dijous (matins de 9h a 14h / vesprades de 16h a 20.30h) divendres (matins de 9h a 14h / vesprades de 16h a 20.30h)

 

 

Adreça

Agència de Lectura Municipal Francesc Ferrer Pastor
C/ Sant Isidre, 1-3-5 (primera planta Edifici Polivalent)
Tel. 96 283 38 95

Servei d’informació bibliogràfica i general

És un servei d’atenció a l’usuari per a orientar-lo i ajudar-lo en les seues necessitats informatives de caràcter general (informació local, horaris, instal•lacions, servicis, etc.), i en les seues necessitats de caràcter bibliogràfic (cercar en el catàleg, localització d’exemplars, etc.).

 

Servei de consulta en sala de llibres

La consulta en sala és lliure i gratuïta.

Els llibres estan organitzats en grups, depenent de la matèria, segons la CDU:
La CDU és una classificació universal segons la qual s'ordenen temàticament els documents a les prestatgeries.

  

Espai infantil i juvenil

A la Biblioteca també hi pots trobar un espai infantil i juvenil, en el qual els més menuts i els adolescents podran trobar tota mena de llibres per a totes les edats.
En esta sala hi ha llibres per a xiquets entre 0 y 14 anys i adolescents. Els llibres infantils estan organitzats en quatre grups, depenent de l'edat d'estos:
Color Blau: bebeteca i xiquets neolectors fins a 7 anys.
Color Roig: els xiquets de 8 a 9 anys.
Color Verd: els xiquets de 10 a 11 anys.
Color Groc: els xiquets de 12 a 14 anys.
Color Negre: adolescents

Servei de préstec de llibres

El servici de préstec de llibres té una duració de 15 dies naturals renovables si el documento no està sol•licitat per un altre usuari.

 

Servei d’internet gratuït

L'agència disposa de tres ordinadors a l'abast dels usuaris perquè realitzen consultes.
El temps d'ús de l'ordinador és d'una hora que es pot reduir a 30 min per usuari si hi ha cua, sempre a criteri de la persona responsable de la biblioteca.
No es pot imprimir, s'ha de dur pen-drive o CD-ROM per gravar la informació que interesse.
No es permetrà jugar amb els ordinadors, aquests són de consulta.

Zona wifi per a ordinadors portàtils.

 

Activitats de foment lector

La biblioteca de la Font d’en Carròs realitza diverses activitats de foment lector: contacontes i tallers de foment d’hàbit lector.
 

Club de lectura

El club de lectura és una activitat consistent en que un grup de persones lligen un únic llibre, proposat pel propi club de lectura, en un temps determinat per tal de fer encontres per a comentar la lectura d’eixe llibre i compartir les nostres experiències.
Ens reunim en sessions bimensuals d’una durada aproximada d’una hora i mitja, entre els mesos de desembre a maig. Les reunions es celebren a la biblioteca sempre, per considerar-se el lloc idoni per a la realització d’una activitat de foment lector, i fora d’horari d’atenció al públic per a no interferir en l’activitat pròpia de la biblioteca i també per a donar major intimitat al club de lectura.
Per tant. És una activitat oberta, pensada especialment per a persones amb ganes de llegir i de xerrar amb l’excusa d’una lectura interessant. És tracta, doncs, d’una activitat que combina el plaer de la lectura i el de la conversa al voltant d’un llibre.
(Més informació més avall, a l’apartat Actualitat)

 

Pròxim club de lectura:

(més informació més avall, en arxiu pdf)

 

Formació d’usuaris

Inclou visites dels col•legis, i d'altres col•lectius, prèviament concertades, per tal de veure com funciona una biblioteca...

 

Bebeteca

La Bebeteca és una secció, dins de la Biblioteca Infantil, on podràs trobar diversos materials (llibres, jocs) perquè el teu bebè disfrute. Hi pots trobar Llibres en diferents i atractius suports (en tela, plàstic, cartó dur...), amb formes i mesures variades (troquelats, desplegables, grans, menuts...). Llibres resistents per a dur-los al bany, al llit o jugar amb ells, per a conéixer animals o les coses de cada dia, per a aprendre, i en definitiva per a disfrutar amb ells. Quasi no tenen text i allò que predomina són els colors, les il•lustracions i les formes.
La Bebeteca s’entén com un servei més de la biblioteca dedicat als infants més petits per als quals la lectura consisteix a mirar i escoltar el que expliquen els pares. És un espai de la Biblioteca amb un fons de llibres escollits per satisfer les necessitats dels més petits i també dels seus pares.
Un servei dedicat als infants petits acompanyats i assistits per adults de la seva confiança (pares, avis, familiars...).

 
ACTIVITATS

Concurs Targetes de Nadal 2020

 

 

Bases Concurs Targetes de Nadal 2020

 

NOVETATS