Es consolida la tradició de la festa de Sant Domènech
6/08/2018

Este cap de setmana, la Font d’en Carròs ha tornat a tindre el plaer de viure la celebració d’unes altres festes de barri, ni més ni menys que la festa de Sant Domènech. Veïns del barri i de la resta de la localitat han pujat les costeres més empinades dels nostres carrers per poder gaudir dels esdeveniments que han tingut lloc estos dies.

 

El divendres 3 d’agost, la placeta de l’església es va convertir en punt d’encontre per a l’inici de la festivitat. A les deu de la nit, es va iniciar des d’allà dalt una romeria amb el santet pels carrers del barri. Esta romeria anava acompanyada per “albaes”. Una dolçaina, un tabalet, i dues veus que cantaven tot allò que improvisava i preparava el versador que els seguia. Van ser molts els afortunats a qui se’ls va dedicar algun vers, des dels més menuts fins els veïns més longeus.

 

En tornar a la placeta, encara el versador va tindre paraules per unes quantes persones més, i en acabar, tots es van poder refrescar amb un sorbet de taronja i van poder gaudir d’una picadeta sota la llum de la lluna.

 

El dissabte va donar l’oportunitat de passar-ho bé als més menuts. La Cuca Fera va eixir al carrer per acomboiar tots els xiquets i donar una volteta també pel barri. Després de cansar-se entre les costeretes dels carrers, es van detindre de nou a la placeta per poder acabar la vesprada de la millor manera possible: amb un conta-contes. Les xiquetes i els xiquets ho van passar d’allò més bé.

 

El diumenge, últim dia de la festa, es va celebrar pel matí la missa en honor a Sant Domènech, al patró de la festivitat. Per la vesprada, el punt i final el van posar uns quants músics amb cançons típiques valencianes.

 

Tot i la calor, una part dels components del grup Alimara va improvisar un xicotet escenari per delectar els veïns amb la seua música. Amb David i Josep a les bandúrries, Julián a la guitarra, Carmen al llaüt, i Sabina i Nelo com a vocalistes (tots ells de pobles de València), van interpretar durant una hora cançons tradicionals de tots els racons del nostre territori. El bolero vell d’Algemesí, la jota de Benimodo, la malaguenya “San Gabriel” d’Alacant, fandangos, masurques... Peces d’allò més variades, que animaven el públic i feien oblidar un poc la calor que va estar rondant tot el cap de setmana. L’última cançó interpretada va ser una jota d’Ador, amb retocs a la lletra que feien referència directa al nostre poble, la Font.

 

Va acabar l’acte amb unes paraules de la cantant Sabina que, a banda d’agrair la invitació, demanaven a tots els veïns del barri que no deixen perdre les tradicions, i que seguisquen avant amb una festa tan emotiva com és la festa de Sant Domènech.

 

I que així siga. L’any que ve, més i millor!

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31